Lacoste sneakers zijn mooi en exclusief. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan en dat rare groene krokodilletje?

René Lacoste is één van de grootste tennisspelers aller tijden. In 1923 was hij al op 19-jarige leeftijd lid van de Franse nationale tennisploeg. Hij moest dat jaar in Australië spelen, waar hij per boot naar toe ging. Toen hij de prachtige krokodillenlederen koffer van de kapitein zag was hij zo in de ban hiervan dat hij een weddenschap afsloot: als hij de wedstrijd zou winnen zou hij de koffer krijgen. Helaas verloor hij de wedstrijd, en in een krantenartikel stond vermeld: “Lacoste heeft gisteren weliswaar zijn koffer van krokodillenleer verloren, maar daartegenover staat dat hij als een ware alligator heeft gespeeld!” Al gauw werd hij door zijn vrienden ‘le crocodille’ genoemd en dat is zo gebleven.

Lacoste sneakers

Lacoste sneakers

Na zijn tenniscarrière werd hij een succesvol ondernemer en vond een aantal dingen uit: waaronder het polo-shirt. Dat werd in 1933 op de markt gebracht mét een klein groen krokodilletje, zijn handelsmerk. Het kledingmerk is inmiddels uitgegroeid tot een multi-national en produceert ook parfum, sportkleren, horloges, brillen én … schoenen. Hele mooie, nette Lacoste schoenen.

Net zoals in de loop der jaren sportkleding in de mode kwam gebeurde dat ook met schoenen. Sinds de populaire film met James Dean “Rebel without a cause” zijn de sportschoenen niet meer uit het straatbeeld verdwenen. Vandaag de dag werken de grootste kledingmerken samen met sportmerken. De schoenen waar je vroeger mee sportte, kun je nu gewoon de hele dag aan. En … sportschoenen noem je geen sportschoenen meer maar sneakers. Sneakers hebben hun naam te danken aan hun (geruisloze) rubberen zolen.

Ook Lacoste heeft sneakers. Het merk heeft een mooie en comfortabele uitstraling. De tassen en schoenen van dit product zijn tijdloos en van zeer hoge kwaliteit. Of het nu om bootschoenen of sneakers gaat met een krokodilletje zit je altijd goed. Dus als je een echter sneaker freaker bent horen Lacoste sneakers er zeker bij!